Хранителни добавки » Аминокиселини » BCAA

Споделяне

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка бцаа аминокиселини за сила

Борд меню

петък, 21 ноември 2014 г.

Widgets

Аминокиселини BCAA действие

Аминокиселини BCAA стимулират синтеза на протеини, стимулират обмяната и спомагат за изчистване на  мазнините, повишават издръжливостта Ви при тежки тренировки, намаляват умората по време на натоварвания и интензивни тренировки, зареждат Ви с енергия, засилват имунитета, и са основен играч в арсенала на след тренировъчните добавки.

Защо се пият BCAA`s – аминокиселини с разклонена верига    Умората може да се дефинира като неспособност да се поддържа очакваната мускулна сила, при продължителна тренировка и натоварване това води до намаляване на ефективността. Мускулната маса са влияе пряко от механизми които се наричат периферни а тези, които засягат мозъка са обозначени като централни.Петте основни метаболитни причини за настъпването на умора:

  • (1) изчерпване мускулна phosphocreatinine; 
  • (2) протонна натрупване в мускулите (ацидоза); 
  • (3) изчерпване на мускулния гликоген; 
  • (4) намалява концентрацията на кръвната захар; 
  • (5) когато нивата на  TRP L / BCAA-свободен триптофан се повишат 


Първите три причини са пряко свързани с периферната умора, а последните две-вероятно са свързани с централната умора [ 1 , 3 , 4 ]. В допълнение на изброените  причини, също от основно значение е повишаването плазмена концентрация на амоняк.Това настъпва при продължителна и тежка тренировка.Повишената концентрация на амоняк,може да бъде силно токсично и е свързана, както с централната така и с периферната умора [ 5 , 6 , 7 ].
За разлика от черния дроб, където се окисляват 20 от аминокиселините, които присъстват в мускулната тъкан на организма, в скелетната мускулатура, може да се окислят само 6: BCAA`s, аспартат, аспарагин и глутамат [ 8 , 9 ]. В мускулната тъкан, BCAA`s участва в синтеза на протеин и действа, като прекурсор в синтеза на други аминокиселини.В допълнение Аминокиселините BCAA са основен източник на енергия по време на физически натоварвания [ 10 , 11 , 12 ]. От трите аминокиселини BCAAs, левцин е в основата за стимулирането на синтеза на протеин,който се предизвиква от приемане на смесена храна. Стимулиращият ефект на левцин за протеиновия синтез се осъществява чрез регулация на започването на иРНК .
Хипотезата за централната умора показва, че увеличаването на концентрацията на серотонин и 5-хидрокситриптамин (5-НТ) в мозъка по време на продължително натоварване, могат да бъдат пряко свързани с натрупването на умора и  в следствие на това намаляване на постиженията. От друга страна, добавка BCAA може да действа за намаляване на плазмената TRP L съотношението / BCAA`s от тези амино киселини имат един и същ механизъм на транспорт през кръвно-мозъчната бариера, факт, който може да намали притока на TRP L (серотонин прекурсор) в централната нервна система (ЦНС). Това явление може да доведе до намален синтез на 5-НТ в мозъка, следователно забавяне на симптомите на умора [ 3 , 7 , 14 , 15 ].

  Не на последно място,аминокиселини бцаа  оказват въздействие върху метаболизъма на гликоген при продължителни тренировки и натоварване, защото тези добавки с аминокиселини ,запазват чернодробния и мускулен гликоген.Това води до повишаване на Вашата сила и издръжливост.
Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари :

Публикуване на коментар