Хранителни добавки » Аминокиселини » BCAA

Споделяне

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка бцаа аминокиселини за сила

Борд меню

събота, 22 ноември 2014 г.

Widgets

Какво е BCAA аминокиселини

BCAA аминокиселините играят ключова роля в подпомагането на мускулния растеж и възстановяването след тренировка.

Какво са BCAA аминокиселини? 


BCAA е съкращение, което означава разклонени аминокиселини или "Branch Chain Amino Acids" на английски. Те включват три основни аминокиселини: левцин, изолевцин и валин. Тези аминокиселини се наричат "разклонени", защото химично структурата им има разклонение.

Ползи за здравето


BCAA аминокиселините имат множество ползи за здравето. Те не се произвеждат от нашето тяло, затова е важно да ги приемаме през храната или добавки. Ето някои от основните ползи:

Подпомагат мускулния растеж: BCAA аминокиселините са особено полезни за хора, които се занимават със спорт или фитнес, тъй като помагат за изграждането на мускулна маса и възстановяването след интензивни тренировки.

Намаляват мускулното разлагане: BCAA аминокиселините могат да намалят разлагането на мускулите по време на упражнения или физически натоварвания, което може да помогне за подобряване на спортната производителност.

Подпомагат изгарянето на мазнини: Изследвания показват, че BCAA аминокиселините могат да помогнат при намаляването на мазнините в тялото и да подпомогнат процеса на отслабване.

Как да включите BCAA аминокиселини във вашата дневна диета


 Сега, когато разбрахте ползите от BCAA аминокиселините, е важно да знаете как да ги включите във вашата дневна диета. Ето няколко начина:
BCAA аминокиселини-левцин изолевцин и валин

Храна: BCAA аминокиселините се намират в храните, богати на протеин, като пилешко месо, риба, яйца и млечни продукти. Включвайки тези храни във вашето дневно меню, можете да осигурите необходимото количество BCAA за тялото си.

Добавки: Ако не консумирате достатъчно BCAA аминокиселини чрез храната, можете да се обърнете към хранителни добавки, които съдържат BCAA. Преди да започнете прием на добавки, е важно да се консултирате със специалист от Фитнес и Здраве.

Спортни напитки: Много спортни напитки също съдържат BCAA аминокиселини. Преди, по време или след тренировка, можете да консумирате такива напитки, за да подпомогнете мускулното възстановяване и растеж.

Заключение

BCAA аминокиселините са важни за оптималното функциониране на нашето тяло, особено за хора, които се занимават със спорт и фитнес. Като се включат във вашето дневно меню, те могат да подпомогнат мускулния растеж, да намалят загубата на мускулна маса по време на диети и да подпомогнат изгарянето на мазнини. Не забравяйте да се консултирате със специалист, преди да започнете нов режим на хранене или прием на добавки
Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари :

Публикуване на коментар