Хранителни добавки » Аминокиселини » BCAA

Споделяне

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка бцаа аминокиселини за сила

Борд меню

събота, 22 ноември 2014 г.

Widgets

Какво е BCAA аминокиселини

Какво е бцаа аминокиселини  

BCAA е съкратената форма на branched-chain amino acid, което  означава аминокиселини с разклонена верига

Кои аминокиселини са BCAA


     BCAA аминокиселини са левцин, изолевцин и валин.Тези три BCAA аминокиселини са сред  есенциалните незаменими аминокиселини за човек.Над Тридесет % от мускулната маса се изгражда именно на тези три разклонена аминокиселини с разклонена верига.

Прием на BCAA аминокиселини има и друга роля в организма освен добре познатите ползи за спортистите.BCAA са източник на метаболитна енергия. Тази енергия се използва от мускулните клетки.BCAA намира и приложение в медицината. Хора с високи изгаряния на кожата приемат големи дози от тези аминокиселини, за да може да се стимулира възстановяването на кожата и ускореното и заздравяване.Използват се и при лечение на чернодробна енцефалопатия.

BCAA аминокиселини-левцин изолевцин и валин


Безспорен е факта, че най-голяма популярност на бцаа аминокиселини има при бодибилдърите, както при професионалните спортисти така и при любителите. Прием на BCAA има множество плюсове пред останалите аминокиселини.
  • 35 % от Мускулната маса се изгражда предимно от бцаа аминокиселини с разклонена верига
  • Прием на BCAA аминокиселини доставя прилив на енергия и сила за мускулите
  • Левцин е BCAA аминокиселината ,която стимулира хипофизата и предизвиква отделяне хормона на растежа ,което е в основата отключван силен анаболен ефект.
  • Както повечето аминокиселини в процеса на аминтрансфераза може да се образуват други аминокиселини, които са в намалено количество в организма. По този начин тези BCAA аминокиселини взимат участие в азотния баланс на организма.

Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари :

Публикуване на коментар